Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Για τη τραγωδία στον Λούσιο Ποταμό πριν από 4 χρόνια...


Θυμίζουμε ότι στις 26 Μαΐου του 2007, όγκοι νερού είχαν παρασύρει μια ομάδα 18 εκδρομέων από την Αθήνα με αποτέλεσμα να πνιγούν 8 από αυτούς. Οι εκδρομείς την ώρα εκείνη προσπαθούσαν να διασχίσουν με τα πόδια τον ποταμό σε αβαθές σημείο, όταν έσπασε ένα φράγμα που σχημάτιζαν κλαδιά και λάσπη και τους παρέσυρε. Οι γονείς των αδικοχαμένων παιδιών, βρήκαν εχθές το δίκιο τους αφού το δικαστήριο επιτέλους έβγαλε την ετοιμηγορία! Δεκατρία χρόνια φυλάκιση και στους δύο υπεύθυνους της εταιρείας ράφτινγκ. Στην Ελλάδα τέτοιους νόμους δεν έχουμε οπότε είχαν κατατάξει αυτή τη "δολοφονία" σε πλημμέλημα. Όπως φαίνεται όμως οι ελληνικοί νόμοι ήταν με το μέρος τους, αφού αν υπήρχε νόμος που να κάλυπτε κάτι τέτοιο θα είχαν "φάει" ισόβια!!!!!


Αλλά κάτι είναι κι αυτό....

4 σχόλια:

  1. Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ, αφού οι ένοχοι σίγουρα θα κάνουν εφέσεις, θα φτάσει το όλο θέμα και Άριο Πάγο...οπότε αναμένουμε για τις εξελίξεις......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ήθελα να προσθέσω εφόσον γίνεται αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα οτι λόγω κακών καιρικών συνθηκών την προηγούμενη μέρα (καταιγίδες), θα έπρεπε να ειχε ακυρωθεί αρχής εξ αρχίς η εν λόγω δραστηριότητα και οτι δεν λήφθηκε κανένα μέτρο ασφαλείας καθώς και ότι έβρεχε και σε όλη την διάρκεια της συγκεκριμένης πεζοπορίας. Όπως επίσης και οτι ακόμα και όταν έγινε το συμβάν ο οδηγός που ήταν μαζί και σώθηκε δεν ειδοποίησε καν τις αρχές παρά προσπάθησε να διασώσει μόνος του τα παιδιά με αποτέσμα να βραδιάσει και να μην υπάρχει κάμια ελπίδα διάσωσης για τα παιδιά.Και φυσικά πρόκειται για φόνο και οχι για απλό πλημμέλημα αλλά όπως προανέφερες δεν υπάρχει ποινικό πλαίσιο στην Ελλάδα αλλά ευελπιστούμε μετά απο αυτό το συμβάν να ψηφιστεί κάποιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρέπει επίσης να διευκρινήσω ότι το σημείο που έγινε το ατύχημα δεν ήταν καθόλου αβαθές αλλά ήταν βαθύτατο και και πολύ επικίνδυνο και λυπάμαι που έγινε τέτοιο σημαντικό λάθος απο τους δημοσιογράφους διότι δεν αποδίδει κάθολου σωστά τα γεγονότα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή