Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

5 λόγοι για να κάνεις σεξ!

Το σεξ μετράει στην ζωή μας και ευτυχώς οι ερευνητές παρουσιάζουν διαρκώς καινούργια συμπεράσματα από έρευνες για την σεξουαλική επιθυμία, τη διέγερση αλλά και την πράξη. Στόχος είναι πάντα μια υγιής σεξουαλική ζωή που μας προστατεύει από πολλούς κινδύνους σωματικούς και ψυχικούς. 


Γι’ αυτό σας προτείνουμε πέντε ακόμη λόγους για τους οποίους πρέπει να κάνετε πιο συχνά σεξ! 


1. Με το σεξ χάνεις βάρος. Μέχρι και 200 θερμίδες μπορείτε να κάψετε στην διάρκεια του σεξ. Ο οργανισμός ενεργοποιεί την παραγωγή της φαινεθυλαμίνης, μια φυσικής αμφεταμίνης που κόβει την όρεξη, γι’ αυτό όταν είμαστε ερωτευμένες πεινάμε λιγότερο. 
2. Κοιμάσαι και η τύχη σου δουλεύει. Ύστερα από έρευνα που έγινε σε πάνω από 2.000 γυναίκες έδειξε ότι το 40% ξυπνάνε την νύχτα επειδή είχαν οργασμό. Μην σας φαίνεται περίεργο μπορεί να κοιμάστε ή ο σύντροφος σας να λείπει, αλλά το σώμα δεν παύει να δουλεύει και να ερεθίζεται από κάποιο όνειρο που βλέπετε. Γι’ αυτό φροντίστε να έχετε ενδιαφέρουσες σκέψεις πριν πέσετε για ύπνο. 
3. Η φαντασίωση μετράει. Οι φαντασιώσεις συμβάλλουν στην υγιή σεξουαλική ζωή. Το να σκέφτεσαι τον άντρα των ονείρων σου ενεργοποιεί την απελευθέρωση της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, η οποία με την σειρά της ενεργοποιεί τις ερωτικές σκέψεις και αντιδράσεις. Μια φαντασίωση χωρίς τον σύντροφο σας δεν κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπεστε. 
4. Το ταξίδι έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Αυτό που μετράει περισσότερο στο σεξ δεν είναι απαραίτητα ο οργασμός αλλά η αυξομείωση της παρατεινόμενης διέγερσης. Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι οι γυναίκες που αναζητούν θεραπεία, επειδή δεν έχουν μεγάλη επιθυμία για σεξ, συνήθως έρχονται γρήγορα και συχνά σε οργασμό. Καθυστερήστε λοιπόν όσο μπορείτε το ταξίδι προς την κορύφωση, για να κάνετε το σεξ σωστή απόλαυση!
5. Όσο πιο συχνά τόσο πιο καλά! Το εβδομαδιαίο σεξ βελτιώνει τα επίπεδα οιστρογόνων των γυναικών που είναι υπεύθυνα για την οστική πυκνότητα, το καρδιοαγγειακό σύστημα, την βελτιωμένη γονιμότητα και την ηπιότερη εμμηνόπαυση. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι αποκομίζεις τα οφέλη ανεξάρτητα από το αν έχετε οργασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου