Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Στην “κατάψυξη” η χώρα - Χιονίζει ήδη σε Πάρνηθα και Βίλια




Τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη θα μείνει στην... κατάψυξη η χώρα, αφού το νέο κύμα βαρυχειμωνιάς είναι ήδη εδώ! Τα κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι οι πολικές θερμοκρασίες, οι χιονοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά, καθώς και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι.
 
Ήδη, νωρίς το πρωί της Δευτέρας έκλεισε το πορθμείο Πρίνου-Καβάλας, ενώ απαγορεύτηκαν τα δρομολόγια προς το Μαρμάρι και τον Αργοσαρωνικό. Δυσκολίες υπάρχουν και στα λιμάνια της Ραφήνας και του Πειραιά, όπου σε πολλές περιπτώσεις το αν θα φύγουν ή όχι τα πλοία αποφασίζεται την τελευταία στιγμή και ανάλογα με τον προορισμό.
 
Σήμερα, κατά διαστήματα αναμένονται ασθενείς βροχές ή χιονόνερο σε ανατολική Πελοπόννησο και νότιο Αιγαίο. Ασθενείς χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και ανατολικής Στερεάς.

Αναλυτικά η πρόγνωση του σημερινού καιρού στην Αττική

Νεφώσεις με χιονόνερο στα νοτιότερα και ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 02 έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια του νομού 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου