Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΕΙΣΑΙ ΕΘΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟ SEX;




Ο Michael Douglas και ο David Duchovny είναι κι αυτοί ανάμεσα στους εκατοντάδες επωνύμους, που έχουν κατηγορηθεί ως σεξομανείς. Το ίδιο ισχύει και για τον Jesse James, τον άντρα της Σάντρα Μπούλοκ. Αλλά τελικά μήπως η εξάρτηση από το σεξ δεν είναι παρά μία βολική δικαιολογία για να γεμίζεις terabyte πορνό τον υπολογιστή σου και να κερατώνεις τη γυναίκα σου;
Η εξάρτηση από το σεξ, ή παρορμητική-καταναγκαστική σεξουαλική συμπεριφορά (ΠΣΣ ή compulsive sexual behavior), ορίζεται ως η ανικανότητα να ελέγξεις τις σεξουαλικές σου ορμές. Οκέι, μπορείς να πεις αυτό που σκέφτεσαι: αυτό περιγράφει το 90% των ανθρώπων που ξέρεις. Αλλά οι αληθινοί σεξομανείς το πάνε ένα βήμα παραπέρα από τον τυπικό άντρα που το αίμα του βράζει.
«Ενας σεξομανής θα προσπαθήσει επανειλημμένα και παρορμητικά να συνδεθεί με άλλους μέσω απρόσωπης σεξουαλικής συμπεριφοράς» σου λέει ο Shabeer Ahmed Jeeva, ειδικός ψυχίατρος. Και πάλι μοιάζει με τους περισσότερους από τους φίλους σου; Γίνεται χειρότερο: «Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει χρόνιο αυνανισμό, ανώνυμο σεξ, το να εκθέτεις το σώμα σου για χρήματα, εξάρτηση από πορνό, σεξ χωρίς προφυλακτικό, ηδονοβλεπτικές συμπεριφορές, πορνεία…».
Η λίστα συνεχίζεται, αλλά έχεις πιάσει το νόημα. Βασικά, ο σεξομανής έχει πολύ περισσότερες εμμονές με το σεξ από τον μέσο άντρα. Σχεδόν παραλύει μπροστά του. Οπότε πριν πας τον κολλητό σου σε πρόγραμμα υποστήριξης, πρώτα δες τι δεν είναι σεξομανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου