Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

«Σβήστε» τα σημάδια της κούρασης και φωτίστε το πρόσωπό σας


     Η διαδικασία και τα μυστικά του σωστού μακιγιάζ

Το μακιγιάζ μπορεί να «σβήσει» τα σημάδια της κούρασης και να φωτίσει το πρόσωπο κάθε γυναίκας, αν γίνει με το σωστό τρόπο. 


Παρόλο που η διαδικασία απαιτεί πάνω από πέντε λεπτά, δεν απαιτεί ούτε κόπο, ούτε κάποιες περίεργες τεχνικές. Αντίθετα, μετά από κάμποσες φορές, τα βήματα θα γίνονται αυτόματα, χωρίς σκέψη.

1. Πρώτα καθαρίζουμε την επιδερμίδα με μία λοσιόν και στη συνέχεια απλώνουμε την ενυδατική κρέμα. Αυτό θα βοηθήσει ώστε το μακιγιάζ να φαίνεται καλύτερο όπως βέβαια και η επιδερμίδα.

2. Εντοπίστε τα σημεία που το πρόσωπο παρουσιάζει σκιές. Για παράδειγμα οι μαύροι κύκλοι είναι το βασικό πρόβλημα. Θα πρέπει όμως κάθε γυναίκα να γνωρίζει πως με τα χρόνια η κούραση παρουσιάζεται και με τη μορφή μικρών ρυτίδων.

Αν τοποθετηθεί χρώμα κατά μήκος τους με το κατάλληλο concealel, οι σκιές θα σβηστούν και θα φωτιστεί το πρόσωπο. Εννοείται πως concealer μπαίνει μόνο όταν υπάρχουν μαύροι κύκλοι, αλλά σε περίπτωση που αισθάνεστε κουρασμένη και στην εσωτερική γωνία των ματιών.

3. Απλώστε το foundation ξεκινώντας από το κέντρο του προσώπου και προς τα έξω (μία δόση είναι υπέρ-αρκετή για το πρωί). Μπορεί να γίνει είτε με τα δάχτυλα, είτε με ένα πινέλο αν πρόκειται για υγρό foundation ή με το σφουγγαράκι στην περίπτωση του compact foundation.

4. Βάλτε ρουζ. Το ιδανικό χρώμα, είναι το καθαρό κόκκινο. Αν επιλεγεί κρεμώδες ρουζ, τότε το αποτέλεσμα θα μοιάζει εντελώς φυσικό. Τα κρεμώδη ρουζ σε μικρή ποσότητα γίνονται ένα με την επιδερμίδα και δείχνουν τέλεια. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλα και απλώστε το λίγο πιο ψηλά απ' ότι συνήθως. Δηλαδή πρέπει να τοποθετηθεί ψηλά στα μήλα και προς το σημείο που βρίσκεται το κόκκαλο των ζυγωματικών.

5. Κάντε μια γραμμή με το eye liner ή με μολύβι για να δώσετε σχήμα στα μάτια. Έπειτα χρησιμοποιήστε τη μάσκαρα. Ξεκινήστε από τη βάση των βλεφαρίδων και προς τα έξω. Στις πρωινές εμφανίσεις δύο στρώσεις αρκούν.

6. Στα χείλη, βάλτε χρώμα ένα τόνο πιο φωτεινό από αυτό που έχετε. Ένα άχρωμο κραγιόν μπορεί να δημιουργεί την εντύπωση ότι είστε κουρασμένη.


Πηγή: missbloom.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου