Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Ροζ εθισμός στο διαδίκτυο!


Δεν έχουν μέτρο πια οι ενήλικες με τη χρήση του διαδικτύου και ειδικά με την περιήγηση στις σελίδες με πορνογραφικό υλικό, καθώς οι ειδικοί καταγράφουν ακόμη και εθισμό στις ροζ ιντερνετικές «επισκέψεις».

Φαινόμενο της σύγχρονης εποχής αποδεικνύεται η συστηματική και υπερβολική παρακολούθηση πορνογραφικών σελίδων στο ίντερνετ τόσο από άνδρες όσο και από γυναίκες. 

Μελέτη που διεξήγαγαν ειδικοί στο πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ έδειξε ότι μία στις τρεις γυναίκες και επτά στους δέκα άνδρες βλέπουν πορνό στο διαδίκτυο.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο γίνεται πρόβλημα επισημαίνουν οι ειδικοί όταν πραγματοποιείται χωρίς όρια και συστηματικά καθώς επηρεάζονται δουλειά, οικονομικά, προσωπικές και οικογενειακές σχέσεις.

Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου της Αυστραλίας στην έρευνα τους διαπίστωσαν ότι πολλοί άνδρες αλλά και γυναίκες περνούν 16 με 18 ώρες της ημέρας στο ίντερνετ βλέποντας πορνογραφικό υλικό και χωρίς να κάνουν καμία δραστηριότητα.

Το πρόβλημα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της μεγάλης διαθεσιμότητας «ροζ» σελίδων στο ίντερνετ με αποτέλεσμα πολλοί να παρουσιάζουν και εθισμό.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο εθισμός στις ροζ σελίδες δεν αφορά συγκεκριμένες κοινωνικές τάξεις αλλά αφορά όλο τον πληθυσμό ανεξάρτητα από επάγγελμα και κοινωνική θέση.



Πηγή: ygeianews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου